Läser in...Vi har en ny vecka framför oss, med en ny fotoutmaning! Jag vill ta tillfället i akt och tacka för alla härliga bilder ni har delat med er av under den gångna veckan! Vi har det både svårt och roligt när vi ska utse vinnare…

Denna vecka ska vi ägna åt ett specifikt plagg, nämligen… VANTAR! Jag vill utmana er att ta finurliga vantfoton, på finurliga ställen, med finurlig rekvisita!

Här kommer tips och instruktioner:

VANTFOTO

1. Välj ett par vantar som du stickat eller virkat.(Jag jobbar med ett par gamla vantar från Estland.)

2. Välj miljö, rekvisita och bakgrund.

Den här veckan väljer du fritt om du vill fota inomhus eller utomhus. Du avgör också om vantarna ska fotas liggande mot en plan yta, hängas upp eller placeras på något annat ställe.

För tips kring rekvisitval och bakgrundsidéer hänvisar jag till Fotoutmaning 1 och Fotoutmaning 2 där det finns många matnyttiga uppslag.

Nedan syns två vantfoton där jag jobbat med en marmorskiva som underlag. I det första har jag valt att lyfta upp den vita spetsbården i vantarna genom att matcha den med gamla virkade spetsar som rekvisita. På den andra bilden har jag inspirerats av vantarnas svartvita mönster och kompletterat med en svartvit fågelfjäder, samt bokstäver från ett hemtryckeri. Högst upp på sidan ser ni en liknande komposition, men med ett dekorationsband med samma mönstring som vantarna – istället för fjädern. Band och spets är överhuvudtaget tacksamt att använda som en slags inramning/avgränsning när man bygger stilleben.

Använd fantasin för att hitta nya platser att fota vantarna. Tänk igenom din närmiljö – vad finns i närheten som du kan ha glädje av? Kanske har du en vacker gammal klädhängare i hallen, eller en sliten trädgårdsbänk som kan användas?

Förslag på bra vant-visningsplatser

  • Klädhängare med klädnypor
  • Klädstreck med klädnypor
  • Stubbe
  • Sten
  • Järnspis
  • Förstubro
  • Trädgren
  • Trasmatta

Ny släpper vi loss både er och era kameror, tycker jag! Vi i Järbo Garns sociala medier-redaktion hoppas på många roliga, vackra, spännande och färgglada vantfoton!

För att delta i tävlingen ska du lägga upp din bild på IG under hashtaggen #fotoutmaningjarbo , eller (om du saknar Instagram) skicka bilden i ett mail till blogg@jarbo.se

Denna vecka tävlar ni om två nystan av vårt lyxiga ullgarn Alpacka Solo i valfri färg. Hur bra är inte det?! Tre vinnare kommer att utses av Järbo Garns sociala medier-redaktion och anslås i ett inlägg nästa måndag.

Betalningsalternativ

© 2023 Eddna